Kennisparkhub

Aanmelden voor kennisparkhub diensten

Sluit je je ook aan? Geweldig! Samen maken we Kennispark Twente toekomstbestendig. Vul onderstaande formulier in.

Kennisparkhub

de groene verbinding
met het kennispark

Het verkeer op de weg en op het spoor zal de komende decennia nog veel drukker worden en daarmee worden logistieke verspreidingen uitdagender. Niet alleen in de binnenstad van Enschede, maar ook op de industrieterreinen wordt het steeds drukker. De oplossing? Een slimme hub: een verzamelpunt aan de rand van het terrein, waar alle goederen en leveringen binnenkomen. 

Dat zetten we nu op bij Kennispark Twente. Vanuit die hub bundelen we alle zendingen, waardoor we minder vaak en met minder verschillende bussen het terrein op hoeven. En nog mooier: wat mogelijk is per fiets, wordt bezorgd met een van onze supersnelle fietskoeriers.

Sluit je ook aan bij de Kennisparkhub en draag bij aan minder drukte.

Duurzaamheid staat centraal

Gebundelde zendingen of bezorging per fietskoerier en dus minder uitstoot.

Gemak voor de ontvanger

1x per dag alle pakketten ontvangen.

Een toekomst
bestendige oplossing

Efficiënte belevering op Kennispark Twente.

Service voor jouw klant

Exacte tijdsplanning van de bezorging in afstemming.

Samenwerking Noaberschap

Als bedrijven bundelen we onze krachten én onze zendingen.

Waarom aansluiten
bij de Kennisparkhub?

 • Een toekomstbestendige oplossing: efficiënte belevering van en naar het Kennispark en daardoor minder logistieke bewegingen.
 • Duurzaamheid staat centraal: gebundelde zendingen of bezorgingen per fietskoerier en/of elektrische auto en dus minder uitstoot.
 • Noaberschap: als bedrijven bundelen we onze krachten én onze zendingen op het kennispark.
 • Gemak voor de ontvanger: Je ontvangt 1x per dag alle pakketten van alle vervoerders.
 • Service voor alle deelnemers: toegang tot alle andere logistieke diensten van MSG zoals pakket/postverzending, (spoed)koeriers en reprodiensten.

Hoe werkt
de kennisparkhub?

Nadat je je hebt aangesloten bij de Kennisparkhub, kun je gelijk gebruikmaken van de diensten. Het afleveradres pas je simpelweg aan naar die van de Kennisparkhub (in plaats van die van jullie bedrijf) en alle binnenkomende pakketten worden bij jullie afgeleverd op een met elkaar overeengekomen tijdstip. Jep, zo simpel werkt het. Ook ontzorgen we je op het gebied van alle uitgaande zendingen: post, pakketten, mailingen of andere zendingen. Alles kan gelijk mee. Ook dat scheelt weer een extra vervoersbeweging. En je hebt alles geregeld bij één leverancier, wel zo makkelijk.

We vertellen
je graag meer!

Waarom is de kennisparkhub
zo belangrijk?

De logistieke lijntjes in Enschede zijn als we zo doorgaan niet houdbaar. De wegen worden drukker en op tijd afleveren komt ook steeds verder onder druk te staan. Bij MSG, initiatiefnemer van de Kennisparkhub, zijn we ervan overtuigd dat dit het moment is om het beter in te richten. Slimmer. Efficiënter. Door samen te werken, te bundelen en gezamenlijk uit te rijden, bouwen we aan een nieuw logistiek systeem op Kennispark Twente. Eentje waarmee we klaar zijn voor de toekomst en waarmee we kunnen blijven genieten van onze mooie stad!

Voor wie is de Kennisparkhub?
Voor iedereen die verzendt van of naar Kennispark in Enschede en het belangrijk vindt dat we hier zo slim en duurzaam mogelijk mee omgaan. Van een paar pakketten tot honderden zendingen per week, iedereen kan meedoen. Want: hoe meer, hoe beter. Zo kunnen we de krachten (en zendingen) echt bundelen en meer impact maken!

kennispark enschede msg logistiek hub

ALLE DIENSTEN VOOR DEELNEMERS
VAN DE KENNISPARKHUB OP EEN RIJTJE:

Pakketten

 • Het bundelen van alle binnenkomende pakketten, waardoor er nog maar één vast aflevertijdstip is.
 • Het bundelen van uitgaande pakketten: heel gemakkelijk aan te melden via het MSG-systeem en alle grote vervoerders (DHL/GLS/PostNL/MSG) kunnen mee.

Postbezorging

 • Volledige ontzorging van de postbezorging: zowel regionaal als (inter)nationaal (24/72-uurs post).
 • Printing on demand: losse brieven niet meer zelf printen maar uitbesteden/ontzorgen.
 • Repro/drukwerk: mailingen, visitekaartjes of andere uitingen. Bij MSG gedrukt, gecouverteerd en bezorgd.
 • Gecombineerde breng- en haalservice, dus duurzamer en efficiënter voor jullie.

Koeriersdiensten

 • Het uitbesteden van (semi)vaste routes: het uitrijden van pakketten en andere zendingen naar jullie klanten of eigen andere filialen/locaties. Hogere zekertijd dan per post/pakketbezorging, omdat er geen overslag is. De koerier van Kennispark naar de ontvanger(s).
 • Spoedkoeriersdiensten met ons onlinekoeriersplatform Miles: zendingen die 100% dedicated en snel bezorgd moeten worden. Overal in Nederland binnen 45 minuten opgehaald en rechtstreeks bezorgd.

Veelgestelde vragen

We gaan met je in gesprek over de dienstverlening waar je precies behoefte aan hebt. Is onze stadshub de locatie waar al je leveranciers alles afleveren en zorgen wij voor de last-mile (met fiets of elektrische bus) naar jullie locatie of houden we ook voorraad voor jullie om de fullfilment verzorgen voor jullie webshopklanten. Het kan ook zijn dat je vanuit je winkel bezorgingen hebt in de stad of in de regio dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen. Alles op het gebied van logistieke dienstverlening kunnen we voor je doen.

Je sluit een overeenkomst af met MSG. Er ligt vast wie in welke fase van het proces verantwoordelijk is voor wat.

Meestal is belevering in de binnenstad in de ochtend en leveringen uit de binnenstad bij de consument in de middag avond maar uiteraard ligt dit aan jullie eigen behoefte.

We zorgen voor een onderbouwing hoeveel CO2 besparing je haalt zodra we de details weten. Wat gaan we doen, hoeveel, hoe en hoe vaak heeft hier natuurlijk allemaal mee te maken.

Uiteindelijk bepaal jezelf waar je wilt dat de leverancier de goederen aflevert. De leverancier bespaart veel tijd omdat hij de goederen aan de rand van de stad kan afleveren.

Dat is afhankelijk hoe complex de overgang is. Het kan heel simpel en snel, in principe van vandaag op morgen, maar zodra we data gaan delen, voorraad gaan houden en allerlei andere zaken gaan doen is een langere implementatietijd noodzakelijk en ook afhankelijk van de tijd die nodig is om de diverse IT systemen aan elkaar te koppelen

Er ligt vast wie in welke fase van het proces verantwoordelijk is voor wat

Op dit moment doen we nog niet actief gekoelde bezorging. Maar wat niet is kan nog komen dus als je die behoefte wel hebt dan horen we het graag en gaan we bekijken of we het kunnen starten. Passief gekoeld of bevroren is wel mogelijk.