Kennisparkhub

Kennisparkhub

de groene verbinding
met het kennispark

Wegen rond steden slibben komende decennia dicht.

Het verkeer op de weg en op het spoor zal de komende decennia nog veel drukker worden daarmee worden logistieke verspreidingen uitdagender. De oplossing? Een slimme stadshub: een verzamelpunt aan de rand van de stad, waar alle goederen en leveringen binnenkomen. 

Vanuit daar bundelen we alle zendingen, waardoor we minder vaak en met minder verschillende bussen de singels op hoeven. En nog mooier: wat mogelijk is per fiets, wordt bezorgd met een van onze supersnelle fietskoeriers.

Sluit je ook aan bij de Kennisparkhub en ontzorg onze binnenstad.

Duurzaamheid staat centraal

gebundelde zendingen of bezorging per fietskoerier en dus minder uitstoot.

Gemak voor de ontvanger

1x per dag alle pakketten ontvangen.

Een toekomst
bestendige oplossing

efficiënte belevering in Enschede en daardoor minder ritten door de stad.

Service voor jouw klant

exacte tijdsplanning van de bezorging in afstemming.

Samenwerking Noaberschap

als bedrijven bundelen we onze krachten én onze zendingen.

Waarom aansluiten
bij de Kennisparkhub?

 • Een toekomstbestendige oplossing: efficiënte belevering van en naar het Kennispark en daardoor minder logistieke bewegingen.
 • Duurzaamheid staat centraal: gebundelde zendingen of bezorgingen per fietskoerier en/of elekstrische auto en dus minder uitstoot.
 • Noaberschap: als bedrijven bundelen we onze krachten én onze zendingen op het kennispark.
 • Service voor de ontvanger: Totale ontzorging op het gebied van post en diensten.
 • Gemak voor de ontvanger: Je ontvangt 1x per dag alle pakketten van alle vervoerders.

Hoe werkt
de kennisparkhub?

Nadat je je hebt aangesloten bij stadshub Kennispark, kun je gelijk gebruikmaken van de diensten. Het afleveradres pas je simpelweg aan naar die van de Kennisparkhub (in plaats van die van jezelf) alle binnengekomen pakketten worden bij jou afgelverd op met elkaar overeengekomen tijdstip. Jep, zo simpel werkt het!

We vertellen
je graag meer!

Waarom is de kennisparkhub
zo belangrijk?

De logistieke lijntjes in onze stad zijn als we zo doorgaan niet houdbaar. De wegen worden drukker en op tijd afleveren komt ook steeds verder onder druk te staan. Bij MSG, initiatiefnemer van de kennisparkhub, zijn we ervan overtuigd dat nu het moment is om het beter in te richten. Slimmer. Efficiënter. Door samen te werken, te bundelen en gezamenlijk uit te rijden, bouwen we aan een nieuw logistiek systeem. Eentje waarmee we klaar zijn voor de toekomst en waarmee we kunnen blijven genieten van onze mooie (binnen)stad!  

Voor wie is Stadshub Kennispark?
Voor iedereen die verzendt van of naar Kennispark in Enschede en het belangrijk vindt dat we hier zo slim en duurzaam mogelijk mee omgaan. Van een paar pakketten tot honderden zendingen per week, iedereen kan meedoen. Want: hoe meer, hoe beter. Zo kunnen we de krachten echt bundelen en meer impact maken!

Aanmelden
Sluit je je ook aan? Geweldig! Samen maken we de stad toekomstbestendig. Vul onderstaande formulier in.

kennispark enschede msg logistiek hub

Diensten kennisparkhub

Post

 • Postbezorging: regionaal/(inter)nationaal 24/72 uurs post niet meer zelf frankeren/regelen maar volledig ontzorgen.
 • Printing on demand: losse post niet meer zelf printen maar uitbesteden/ontzorgen.
 • Repro/drukwerk: al dan niet gepersonaliseerde mailings, visitekaartjes Breng/haalservice.

Pakketten

 • Consolidering binnenkomende zakelijke pakketten: pakketten van derden komen niet meer binnen bij de klant maar komen allemaal binnen bij de groene Kennisparkhub van MSG.
 • Consolideren binnenkomende pakketten medewerkers middels het MYPUP systeem: pakketten voor medewerkers komen niet meer binnen bij de klant maar komen allemaal binnen bij de groene hub van MSG.
 • Consolideren uitgaande pakket: Uitgaande zakelijke pakketten kunnen via het MSG systeem aangemeld worden bij o.a. DHL/GLS/PostNL/MSG afhankelijk van de behoefte van de klant.

Koeriersdiensten

 • Koeriersdiensten (semi) dedicated middels vaste routes: Uitrijden van pakketten en vergelijkbare producten naar klanten of eigen filialen/locaties.
 • Spoedkoeriersdiensten dedicated middels ons onlinekoeriersplatform Miles: Uitrijden van pakketten en vergelijkbare producten die met spoed of absoluut dedicated bezorgd moeten worden.

Let's go!

Veelgestelde vragen

We gaan met je in gesprek over de dienstverlening waar je precies behoefte aan hebt. Is onze stadshub de locatie waar al je leveranciers alles afleveren en zorgen wij voor de last-mile (met fiets of elektrische bus) naar jullie locatie of houden we ook voorraad voor jullie om de fullfilment verzorgen voor jullie webshopklanten. Het kan ook zijn dat je vanuit je winkel bezorgingen hebt in de stad of in de regio dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen. Alles op het gebied van logistieke dienstverlening kunnen we voor je doen.

Je sluit een overeenkomst af met MSG. Er ligt vast wie in welke fase van het proces verantwoordelijk is voor wat.

Meestal is belevering in de binnenstad in de ochtend en leveringen uit de binnenstad bij de consument in de middag avond maar uiteraard ligt dit aan jullie eigen behoefte.

We zorgen voor een onderbouwing hoeveel CO2 besparing je haalt zodra we de details weten. Wat gaan we doen, hoeveel, hoe en hoe vaak heeft hier natuurlijk allemaal mee te maken.

Uiteindelijk bepaal jezelf waar je wilt dat de leverancier de goederen aflevert. De leverancier bespaart veel tijd omdat hij de goederen aan de rand van de stad kan afleveren.

Dat is afhankelijk hoe complex de overgang is. Het kan heel simpel en snel, in principe van vandaag op morgen, maar zodra we data gaan delen, voorraad gaan houden en allerlei andere zaken gaan doen is een langere implementatietijd noodzakelijk en ook afhankelijk van de tijd die nodig is om de diverse IT systemen aan elkaar te koppelen

Er ligt vast wie in welke fase van het proces verantwoordelijk is voor wat

Op dit moment doen we nog niet actief gekoelde bezorging. Maar wat niet is kan nog komen dus als je die behoefte wel hebt dan horen we het graag en gaan we bekijken of we het kunnen starten. Passief gekoeld of bevroren is wel mogelijk.