MSG

Nieuws

Toekomstmuziek wordt werkelijkheid
drone msg enschede

Drones worden steeds belangrijker en geavanceerder, dat de drone een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst is zeker. Het grote e-commerce bedrijf Amazon is al jaren aan het experimenteren met bezorging via Drones. In Nederland zijn er diverse initiatieven met betrekking tot drone-innovatie. Een mooi voorbeeld hiervan is het Enschedese Space53 gevestigd in een oude F-16 hangar die omgetoverd is tot hippe tech broedplaats.

MSG gaat in samenwerking met de Gemeente Enschede, Consolid en Space53 een bijzondere samenwerking aan. Bijstandsgerechtigden krijgen de kans om zich aan te melden voor een heel bijzondere baan, de baan als drone piloot.

Inzetbaarheid

De bedoeling is dat drone piloten in de nabije toekomst producten gaan bezorgen of diensten gaan uitvoeren met hulp van een drone. Een drone heeft een aantal belangrijk voordelen te opzichte van de hedendaags transport. De drone komt met name goed uit de verf bij de inzet in afgelegen of moeilijk te bereikbare gebieden maar ook in de bouw, beveiliging en agrarische sector biedt de inzet van de drones uitkomst.

Iedereen die deelneemt aan het project gaat een intensieve cursus tot drone piloot volgen die aangeboden wordt door droneexpert. De cursisten worden in een aantal maanden opgeleid tot drone piloot en kunnen dan aan de slag als drone piloot.

Meer nieuws