Stadshub Kennispark

Stadshub Kennispark

de groene verbinding
met de binnenstad

De binnenstad van Enschede wordt steeds drukker. De singels worden voller en daarmee de logistieke verspreidingen uitdagender. De oplossing? Een slimme stadshub: een verzamelpunt aan de rand van de stad, waar alle goederen en leveringen binnenkomen. 

Vanuit daar bundelen we alle zendingen, waardoor we minder vaak en met minder verschillende bussen de singels op hoeven. En nog mooier: wat mogelijk is per fiets, wordt bezorgd met een van onze supersnelle fietskoeriers.

Sluit je ook aan bij de Stadshub Kennispark en ontzorg onze binnenstad.

Duurzaamheid staat centraal

gebundelde zendingen of bezorging per fietskoerier en dus minder uitstoot.

Gemak voor de ontvanger

1x per dag alle pakketten ontvangen.

Een toekomst
bestendige oplossing

efficiënte belevering in Enschede en daardoor minder ritten door de stad.

Service voor jouw klant

exacte tijdsplanning van de bezorging in afstemming.

Samenwerking Noaberschap

als bedrijven bundelen we onze krachten én onze zendingen.

Waarom aansluiten bij Stadshub Kennispark?

  • Een toekomstbestendige oplossing: efficiënte belevering van het Kennispark en daardoor minder ritten door de stad.
  • Duurzaamheid staat centraal: gebundelde zendingen of bezorging per fietskoerier en dus minder uitstoot.
  • Noaberschap: als bedrijven
    bundelen we onze krachten én onze zendingen.
  • Service voor jouw klant: exacte tijdsplanning
    van de bezorging in afstemming.
  • Gemak voor de ontvanger: 1x per dag alle pakketten ontvangen.

En dat voor dezelfde prijs als losse bezorging!

Hoe werkt Stadshub Kennispark?

Nadat je je hebt aangesloten bij Stadshub Kennispark, kun je gelijk gebruikmaken van de diensten. Het afleveradres pas je simpelweg aan naar die van de stadhub (in plaats van die van de ontvanger) en alle binnengekomen pakketten worden binnen een paar uur afgeleverd bij jouw klant. Jep, zo simpel werkt het!

We vertellen
je graag meer!

Waarom is Stadshub kennispark zo belangrijk?

De logistieke lijntjes in onze stad zijn, als we zo doorgaan, niet houdbaar. De wegen worden drukker en op tijd afleveren komt ook steeds verder onder druk te staan. Bij MSG, initiatiefnemer van de stadshub, zijn we ervan overtuigd dat nu het moment is om het beter in te richten. Slimmer. Efficiënter. Door samen te werken, te bundelen en gezamenlijk uit te rijden, bouwen we aan een nieuw logistiek systeem. Eentje waarmee we klaar zijn voor de toekomst en waarmee we kunnen blijven genieten van onze mooie (binnen)stad!  

Voor wie is Stadshub Kennispark?
Voor iedereen die verzendt van of naar Kennispark in Enschede en het belangrijk vindt dat we hier zo slim en duurzaam mogelijk mee omgaan. Van een paar pakketten tot honderden zendingen per week, iedereen kan meedoen. Want: hoe meer, hoe beter. Zo kunnen we de krachten echt bundelen en meer impact maken!

Aanmelden
Sluit je je ook aan? Geweldig! Samen maken we de stad toekomstbestendig. Vul onderstaande formulier in.

Let's go!

Veelgestelde vragen

We gaan met je in gesprek over de dienstverlening waar je precies behoefte aan hebt. Is onze stadshub de locatie waar al je leveranciers alles afleveren en zorgen wij voor de last-mile (met fiets of elektrische bus) naar jullie locatie of houden we ook voorraad voor jullie om de fullfilment verzorgen voor jullie webshopklanten. Het kan ook zijn dat je vanuit je winkel bezorgingen hebt in de stad of in de regio dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen. Alles op het gebied van logistieke dienstverlening kunnen we voor je doen.

Je sluit een overeenkomst af met MSG. Er ligt vast wie in welke fase van het proces verantwoordelijk is voor wat.

Meestal is belevering in de binnenstad in de ochtend en leveringen uit de binnenstad bij de consument in de middag avond maar uiteraard ligt dit aan jullie eigen behoefte.

We zorgen voor een onderbouwing hoeveel CO2 besparing je haalt zodra we de details weten. Wat gaan we doen, hoeveel, hoe en hoe vaak heeft hier natuurlijk allemaal mee te maken.

Uiteindelijk bepaal jezelf waar je wilt dat de leverancier de goederen aflevert. De leverancier bespaart veel tijd omdat hij de goederen aan de rand van de stad kan afleveren.

Dat is afhankelijk hoe complex de overgang is. Het kan heel simpel en snel, in principe van vandaag op morgen, maar zodra we data gaan delen, voorraad gaan houden en allerlei andere zaken gaan doen is een langere implementatietijd noodzakelijk en ook afhankelijk van de tijd die nodig is om de diverse IT systemen aan elkaar te koppelen

Er ligt vast wie in welke fase van het proces verantwoordelijk is voor wat

Op dit moment doen we nog niet actief gekoelde bezorging. Maar wat niet is kan nog komen dus als je die behoefte wel hebt dan horen we het graag en gaan we bekijken of we het kunnen starten. Passief gekoeld of bevroren is wel mogelijk.