Skip to main content

Corona update: wij gaan door!

 • Nieuws
 • 23 september 2021

In ongebruikelijke omstandigheden zoals deze draagt het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen bij aan het maatschappelijke en economische belang. Bij MSG zetten we daarom alles op alles om onze diensten door te laten gaan. Daarbij hanteren we de RIVM-richtlijnen en een aangepaste werkwijze om gevolgen voor onze mensen en onze klanten te minimaliseren en de continuïteit van onze bedrijfsvoering te borgen.

Wat betekent dit voor onze klanten?

Bezorging post en pakketten

Het RIVM heeft aangegeven dat het virus niet kan worden overgedragen via post en pakketten. Wij houden ons netwerk daarom zoveel mogelijk in stand zodat we kunnen blijven bezorgen. Daarbij hanteren we extra maatregelen (zie kop: ‘maatregelen MSG’)

Breng- en haalservice
Bij klanten die gebruik maken van onze breng-en haalservice blijven we langskomen, maar er kan een verschuiving zijn in de tijdstippen door ziekteverzuim of aanvullende maatregelen vanuit de overheid.

Maatregelen MSG
Wij zullen in ieder geval tot 6 april de volgende maatregelen treffen:

 • Al onze medewerkers, zoals (fiets)koeriers en postbezorgers, bewaren afstand (tenminste 1,5 meter) en hebben geen fysiek contact tijdens het ophalen en bezorgen van post en pakketten: contactloos bezorgen.
 • We doen ons uiterste best alle post binnen de juiste overkomstduur te bezorgen. Wat niet binnen 24 uur bezorgd kan worden, heeft een overloop naar 48 uur.
 • Onze medewerkers gaan niet meer naar binnen om een pakket af te leveren en bezorgen niet meer bij de buren
 • Voor poststukken en pakketten die aangetekend verzonden zijn hanteren we ook contactloos bezorgen. Onze koerier vraagt toestemming om te tekenen voor ontvangst. Daarnaast vraagt hij de laatste 3 cijfers van je legitimatiebewijs en noteert deze in het handtekeningvak.
 • Veel bedrijven zijn dicht. Op bedrijfsadressen doen we daarom één afleverpoging. Kan er niet bezorgd worden, dan gaat het pakket retour afzender.
 • Intern volgen wij alle RIVM-richtlijnen. Verder zijn onze interne afdelingen die noodzakelijk zijn voor continuïteit maximaal opgesplitst en is er geen fysiek contact met koeriers of bezorgers.

Contactloos verzenden
Wij bieden de mogelijkheid van ‘contactloos verzenden’, waarbij iedereen binnen jullie organisatie communicatiemiddelen digitaal kan aanleveren. Wij zorgen voor het printen, klaarmaken en bezorgen. Zo kan iedereen, ook jullie thuiswerkende collega’s, hun werk blijven voortzetten en kunnen jullie extra communicatie inzetten in deze onrustige tijden. Ook kunnen jullie online MSG postzegels bestellen (www.msg.eu/business-post/msg-postzegels/) en deze inleveren bij onze inleverpunten of in één van onze brievenbussen gooien. Voor meer informatie zijn we bereikbaar via info@msg.eu.

We houden de ontwikkelingen in de gaten en treffen waar nodig verdere maatregelen. Neem bij vragen of opmerkingen contact op met jullie vaste contactpersoon bij MSG of via info@msg.eu.


Heb je vragen, opmerkingen of wil je sparren over een oplossing die bij jou past naar aanleiding van bovenstaande bericht? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor goedkope postbezorging

 • Slimmer, socialer en duurzamer postbezorgen

 • Voordelige tarieven voor (lokale) post

 • Handige haal en breng service