Skip to main content

Onze missie

Wij brengen iedereen meer door sociale en duurzame logistieke ontzorging zodat Nederland en jouw buurt een stukje mooier worden.

Onze visie

Nederland beweegt dagelijks met logistieke verbindingen die onze samenleving draaiend houden. Als logistieke ontzorger zien we dat werken en bijdragen aan de maatschappij geluk bevordert. Wij zijn een sociale en duurzame onderneming en 67% van ons totale personeelsbestand is een collega met afstand tot de arbeidsmarkt. Samen streven we naar een mooiere wereld, waarin bundeling van logistieke stromen cruciaal is voor verantwoorde en duurzame groei. We focussen op duurzaamheid met minder vervoersbewegingen en zero-emissie logistiek, met oog voor mens en milieu. Ons fijnmazige netwerk in dorpen en steden stelt ons in staat om goederen en diensten slim te bundelen en combineren via duurzame en sociale oplossingen.

Door een betrouwbare samenwerking tussen verzender én ontvanger slaan we nieuwe wegen in. We sturen de juiste zending van A naar B, om retour ontvangen goederen door te zetten naar C: We noemen dat van A naar Beter naar Combineren. Ons doel is een landelijk dekkend, schoon logistiek netwerk, waar alle vormen van logistiek en distributie bijdragen aan een betere, socialere, schonere samenleving. Door slim combineren van logistieke stromen houden we Nederland in beweging.
Samenwerking brengt vooruitgang, dus slaan we bruggen naar andere sectoren voor innovaties in logistieke distributie. We omarmen verschillen, denken in oplossingen en staan schouder aan schouder met collega’s om de boodschap door te geven die iedereen meer brengt.

MSG. Brengt iedereen meer.

Onze geschiedenis

1996

MSG begint als koeriersdienst

Gestart als spoedkoeriersdienst om goederen, pakketten, pallets of zeer belangrijke stukken volledig dedicated van A naar B te brengen. De duurste en meest vervuilende (want vol heen en leeg terug) vorm van Logistiek. Maar als de nood hoog is vaak ook de enige en beste. Vraag en aanbod werden bij elkaar gebracht door een aantal planners en in de uitvoering werd vaak gebruikt gemaakt van zogenaamde “Alte Herren”. Deze vrijwel altijd mannen hadden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilden graag nog wat om handen hebben en deden daarom ritjes voor MSG. 

2008

MSG lanceert fietskoeriers in Enschede

MSG is gestart met een fietskoeriersdienst in Enschede. Deze koerier bracht post naar klanten en haalde uitgaande post op. Daarnaast waren er af en toe spoedritjes in de Enschede die door de fietskoerier werden uitgevoerd. Het was ook de 1e stap in de samenwerking met DCW (Sociale Werkvoorziening in de Gemeente Enschede) omdat zij de uitgaande post verder verwerkten en bezorgden.

2012

Post en pakketten vanuit sociale werkvoorziening naar MSG

In 2012 zijn de regionale post- en koeriersdiensten van de DCW overgenomen door MSG. Arjan Kleizen, eerst werkzaam bij de DCW, komt aan boord van MSG en neemt de dienst van DCW mee en verzelfstandigt deze. Hiermee start MSG als sociale ondernemer en bezorgt het met 65 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks de post in Enschede.
2013

MSG start voor TNT Innight

In 2013 heeft MSG haar eerste grote logistieke klant binnengehaald: TNT Innight. MSG levert dagelijks allerlei materialen af in Overijssel en de Achterhoek.
2014

MSG neemt Metropost over en realiseert Twents bezorgnetwerk

In 2014 neemt MSG Metropost over. Vanaf 2015 bezorgt het bedrijf niet alleen in Enschede, maar in de hele regio Twente de dagelijkse post. Inmiddels slaagt MSG er steeds meer in om grote regionale klanten aan zich te binden, zoals MST, ZGT en diverse Twentse gemeenten.
2015

MSG start in Noord- Nederland

MSG trekt het land in en neemt de Business Post activiteiten van Wedeka Stadskanaal en Afeer in Winschoten over.
2016

MSG start in Zuid-Nederland en groeit verder in Twente

MSG neemt koeriersbedrijven A&D en ES koeriers in Enschede over en VTS in Eindhoven. Ondertussen zijn er een aantal grote logistieke klanten voor wie MSG dagelijks werkt, zoals Lyreco, Seaborn, de Persgroep en Energiewacht. MSG neemt haar intrek in de nieuwe (huidige) hoofdvestiging aan de Veilingstraat 10 in Enschede.
2020

MSG breidt verder uit in de Logistiek

MSG zet een volgende stap met de nieuwe klant Audax in Zuid-Nederland. Hierdoor bezorgt MSG de Donald Duck en Margriet bij de supermarkten en boekhandels. Dit gaat zo goed dat dit vanaf 2023 ook in de regio Groningen is gestart (inmiddels is dit ID Logistics).
2021

ADP Tilburg wordt MSG

MSG blijft groeien. Ook in het zuiden van Nederland is er een overname van APD in Tilburg. In de jaren daarna weet MSG ook de gemeenten Breda en Tilburg als klant binnen te halen.
2022

MSG breidt uit met mede-eigenaren

Naast Arjan Kleizen treden Gerco van de Steeg en Lars Siahaija toe als mede-eigenaren. Zo vormt zich een directie bestaande uit 3 eigenaren die samen bouwen aan de toekomst van MSG.

2023

MSG neemt Business Post Noord en Midden Limburg over

Per 1 oktober 2023 heeft MSG de postactiviteiten in Noord- en Midden-Limburg overgenomen van Business Post Limburg (BPL). Door deze overname breiden we ons netwerk uit met 5 nieuwe MSG-locaties: Panningen, Weert, Venray, Venlo en Roermond. Op deze locaties zijn meer dan 100 nieuwe koeriers en bezorgers werkzaam voor MSG. Deze ontwikkeling past naadloos in onze groeiambitie, waarbij we ons eigen bezorgnetwerk optimaliseren en aanvullende diensten aanbieden.

postbezorger nijverdal

MSG start zero emissie pakketbezorging in grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag

Dankzij onze samenwerking in Netwerk Groene Stadshubs starten we met pakketbezorging en ship-from-store in de 4 grote steden en met onze partners daarnaast ook in Arnhem, Nijmegen en Eindhoven.

MSG start fietskoeriers in Amsterdam

Einde van het jaar 2023 startte MSG met fietskoeriers in Amsterdam waar zij werken voor o.a. Zara, Blokker en Rituals.
fietskoeriers enschede msg
2024

Lancering nieuwe identiteit, logo en huisstijl

Begin 2024 lanceerde MSG een nieuwe identiteit en bijpassende huisstijl om te markeren dat we een nieuwe fase in gaan als landelijke logistieke speler in post en pakketten.