Skip to main content

Fusie ES koeriers en MSG

  • Nieuws
  • 23 september 2021

Per 1 juli 2018 zal ES Koeriers uit Enschede doorgaan onder de vleugels van het post- en koeriersbedrijf MSG. De reden van deze overname is dat ES Koeriers tegen het plafond aanliep als kleine ondernemer. Het ontbrak eigenaar Vincent Mik aan mogelijkheden om te kunnen groeien. “Om die reden heb ik de samenwerking opgezocht met een collega-bedrijf”, aldus Mik. De bedrijven werkten al een jaar of drie samen en dit verliep goed. Het vertrouwen was in basis dus al goed. Vorig jaar december hakte Mik de knoop definitief door en zijn de gesprekken tot samenvoeging gestart.

ES Koeriers werd in 1990 opgericht door Roelof Mik (vader van huidige eigenaar Vincent) als besteldienst in Enschede. Het bedrijf voerde veel koerierswerkzaamheden uit voor o.a. Energiewacht GEAS (vandaag de dag nog steeds klant), zoals het vervoeren van boilers en het leveren aan monteurs. Het bedrijf groeide de jaren erna en in 2004 nam Mik junior het bedrijf over. Er werd gestart met slechts één auto met aanhanger. Inmiddels bestaat het wagenpark uit zeven bedrijfswagens.

Voor MSG werd gekozen omdat het een ervaren koeriersbedrijf uit de regio is. MSG werd in de jaren ‘90 opgericht door Jan te Lindert en daarna overgedragen aan zijn zoon Gert-Jan. MSG heeft een landelijk (spoed)koeriersnetwerk met 300 subcontractors en een eigen wagenpark van 50 auto’s. Daarnaast verzorgt het bedrijf voor een groot aantal klanten de post- en pakketdiensten. Verwacht wordt dat MSG met haar ervaring nieuwe opties kan bieden voor ES Koeriers.

De samenwerking

“De synergie tussen de bedrijven was snel gevonden aangezien beiden dagelijks door de regio rijden en door middel van de samenvoeging een stuk efficiënter kunnen rijden”, licht te Lindert toe.  “Vier routes kunnen gelijk al gecombineerd worden waardoor er minder busjes door de regio hoeven te rijden.” Dit levert een kostenbesparing op en is milieuvriendelijker. Qua visie op duurzaamheid zitten beide bedrijven ook op één lijn. Een open netwerk creëren om te voorkomen dat wagens dubbel of deels leeg rijden staat centraal binnen de overname (dit is ook terug te zien in de andere tak van het bedrijf: Miles). De combinatie biedt klanten meer mogelijkheden waardoor ze hopelijk beter en duurzamer bediend kunnen worden. Ook het personeel kan profiteren, door de bundeling van krachten krijgen ook zij nieuwe (doorgroei)mogelijkheden.

Al het personeel (14 mensen inclusief Vincent Mik zelf) en zeven auto’s worden ondergebracht bij MSG. De officiële overdracht is per 1 juli 2018.


Heb je vragen, opmerkingen of wil je sparren over een oplossing die bij jou past naar aanleiding van bovenstaande bericht? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor goedkope postbezorging

  • Slimmer, socialer en duurzamer postbezorgen

  • Voordelige tarieven voor (lokale) post

  • Handige haal en breng service