Skip to main content

Groene bezorging

  • Blogs
  • 27 februari 2023

Als we kijken naar de huidige wereld waarin we leven, is het duidelijk dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in onze samenleving. In dit artikel willen we het hebben over groene bezorging, wat de voordelen ervan zijn en welke trends er momenteel gaande zijn.

Wat is groene bezorging?

Groene bezorging is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het proces van het afleveren van producten bij klanten op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld door het gebruik van elektrische voertuigen of fietsen in plaats van traditionele vrachtwagens of auto’s die op fossiele brandstoffen rijden.

De voordelen van groene bezorging

Er zijn veel voordelen verbonden aan groene bezorging. Ten eerste is het goed voor het milieu. Door het gebruik van elektrische voertuigen of fietsen in plaats van traditionele vrachtwagens of auto’s die op fossiele brandstoffen rijden, wordt de uitstoot van schadelijke gassen verminderd. Dit draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het verminderen van de luchtvervuiling.

Ten tweede kan groene bezorging bijdragen aan een betere reputatie van het bedrijf. Consumenten zijn steeds meer bezorgd over het milieu en zijn daarom meer geneigd om te kiezen voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Door te kiezen voor groene bezorging, kunnen bedrijven hun imago verbeteren en zich onderscheiden van hun concurrenten.

Ten derde kan groene bezorging leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn. Hoewel de aanschaf van elektrische voertuigen of fietsen in eerste instantie duurder kan zijn dan traditionele voertuigen, kunnen bedrijven op de lange termijn geld besparen op brandstofkosten en onderhoudskosten. Bovendien kan groene bezorging helpen om boetes te vermijden die worden opgelegd aan bedrijven die de milieuwetgeving overtreden.

De trends van groene bezorging

Er zijn momenteel veel trends gaande op het gebied van groene bezorging. Een van de belangrijkste trends is het gebruik van drones. Drones kunnen worden ingezet om pakketten te bezorgen op plaatsen waar het moeilijk is om met traditionele voertuigen te komen, zoals afgelegen gebieden of gebieden met veel verkeer.

Een andere trend is het gebruik van elektrische vrachtwagens. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun wagenpark te vervangen door elektrische voertuigen, omdat deze voertuigen niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook stiller en efficiënter dan traditionele vrachtwagens.

Tot slot is er ook een trend gaande waarbij bedrijven kiezen voor een duurzame verpakking van hun producten. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingen of door het verminderen van verpakkingen.

MSG kan je helpen met het organiseren van een duurzame bezorging. Meer weten, kijk hier.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je sparren over een oplossing die bij jou past naar aanleiding van bovenstaande bericht? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor goedkope postbezorging

  • Slimmer, socialer en duurzamer postbezorgen

  • Voordelige tarieven voor (lokale) post

  • Handige haal en breng service