Duurzaamheid

Duurzaam transport

OP Weg naar een schonere wereld.

Duurzaam transport houdt onder andere in dat de belading optimaal is. In de praktijk betekent dit dat onze chauffeurs zo min mogelijk lege kilometers rijden en dat we hun brandstofverbruik nauwlettend in de gaten houden. In 2010 werden wij hier als een van de eerste vervoerders van Nederland voor beloond met de Lean and Green Award. In de afgelopen jaren hebben we ook de eerste drie Stars mogen ontvangen voor al onze duurzaamheidsinitiatieven. Denk hierbij aan het inzetten van intermodaal en CO2-neutraal transport. Nu zijn we de eerste Europees opererende wegtransporteur met deze status. Ook nu blijven we ons inzetten voor het behalen van onze klimaatdoelstellingen!

Wat verstaan wij onder sociale duurzaamheid?

Sociaalduurzaam

Ten aanzien van hoe individuen en samenlevingen onderling leven en overeenkomen om de doelstellingen van ontwikkelingsmodellen te bereiken die zij voor zichzelf hebben gekozen, rekening houdend met de fysieke grenzen van hun plaatsen en onze planeet als een geheel.6 jul. 2019.
 
In de logistieke sector kun je bij MVO denken aan het voorkomen van leegstand van vrachtwagentrailers, efficiëntie in de route van de vrachtwagen, het werken zonder papier maar ook het ervoor zorgen dat er gelijkheid is in de lonen van de chauffeurs behoort tot MVO.

Wat zeggen klanten

Wat doet MSG?

Hoe REaliseren wij duurzaamheid

  • Ons wagenpark bestaat inmiddels uit 15% duurzame elektrische auto’s.
  • Ons personeel bestaaat 75% werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
  • Kantoorartikelen en print worden duurzaam verzorgd?
  • Een gestroomlijnd proces dat jullie geld en tijd bespaard