Skip to main content

Klantcase

Schoolfruit voor meer dan 1300 scholen in Nederland

Klant

initiatief van De Europese Unie

Door heel Nederland kratten fruit bij schoolkinderen bezorgen

Erkenning voor acht fruitleveranciers in Nederland

Door de EU wordt subsidie verstrekt aan fruitleveranciers om scholen in Nederland te voorzien van fruit. Acht fruitleveranciers kunnen erkenning aanvragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij ontvangen dan subsidie met als tegenprestatie dat zij minimaal 300 scholen per leverancier voorzien van allerlei soorten fruit (en groente). Om als school gebruik te maken van deze regeling, kunnen zij zich inschrijven via RVO. Wanneer er meer dan 2400 scholen zich hebben ingeschreven, wordt er door middel van loting een keuze gemaakt.

Lage kosten bij grote hoeveelheden

MSG is van de helft van deze fruitleveranciers de logistieke ontzorger. Voor vier van de acht partijen mogen zij zorgen dat het fruit van de handelaar bij de kinderen terechtkomt. Zij doen hun best om zo veel mogelijk leveranciers aan hen te binden, zodat zij een zo laag mogelijke prijs kunnen aanbieden.

Fruitlevering tot aan de deur met bewijs van levering

MSG zorgt voorafgaand aan de bezorgdagen dat er efficiënte routes worden gepland en dat er bijpassende bezorglijsten worden gemaakt. Ook worden er orderpicklijsten verspreid om het fruit efficiënt te verzamelen. De kratten fruit die bij ons binnenkomen, worden geteld en uitgesorteerd op busniveau voor elke hub. De elektrische bussen rijden op elke maandag en dinsdag uit naar zo’n 1300 scholen, waar het fruit binnen wordt bezorgd. Omdat we te maken hebben met subsidieverstrekkers, wordt er bewijs van bezorging in de vorm van foto’s geleverd aan de leveranciers. Daarnaast is MSG het aanspreekpunt voor de scholen wanneer er vragen zijn rondom bezorging. Gehele logistieke ontzorging dus.

MSG als onderdeel van belangrijk maatschappelijk project

Omdat het bij deze klanten gaat over niet al te lange afstanden en geen grote volumes, is het goed haalbaar om deze bezorgingen te doen met de elektrische bussen en hier en daar zelfs met de transportfietsen. Al het schoolfruit wordt dus CO2 neutraal bezorgd bij de scholen. Daarnaast is het mooi dat we mee mogen werken aan dit sociaal en maatschappelijk project waarbij kinderen kennis leren maken met (nieuwe) fruitstukken. Door allerlei verschillende omstandigheden, is het niet altijd vanzelfsprekend dat kinderen met gezond eten, zoals fruit, naar school gaan.

Door deze regeling krijgt elke leerling 3 stuks groente of fruit per week. Het is mooi dat wij als MSG daar onderdeel van kunnen zijn.

“Het is geen geheim dat gezonde voeding belangrijk is voor kinderen.”

MSG. De sociale en duurzame logistieke ontzorger

    Partijenpost versturen
    inzetten voor jouw organisatie?

    Bij MSG combineren we slim onze diensten om voor jouw organisatie een optimale logistiek proces op te zetten dat in het klein ontzorgt en in het groot impact maakt op sociaal & duurzaam gebied. Laten we samen verkennen wat bij jouw organisatie past.