Skip to main content

3 tips voor goedkoop verzenden van pakketten: hoe houd je kosten laag en verbeter je de klantervaring?

  • Blogs
  • 10 januari 2023

Als ondernemer is het belangrijk om kosten zo laag mogelijk te houden, vooral als het gaat om verzending van post en pakketten. Door gratis of goedkope verzending aan te bieden, kun je de klantervaring positief beïnvloeden en dit kan bijdragen aan de groei van de verkoop. Hier zijn een aantal tips om kosten te verlagen:

  1. Verzend via een verzenddienst die gespecialiseerd is in webshops, vaak lagere tarieven aanbieden dan reguliere vervoerders bijvoorbeeld Veloyd.
  2. Maak gebruik van verzendlabel integraties via webshop platformen, waardoor je gemakkelijk verzendlabels kunt printen en de verzendkosten kunt verlagen.
  3. Overweeg om verzendkosten in de prijs van je producten te verwerken, zodat je geen verzendkosten aan de klant hoeft door te berekenen, zorg wel dat klanten weten dat de verzendkosten zijn meegenomen in de producten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van verzending vaak afhangen van de grootte en het gewicht van de verpakking, evenals de bestemming en de vervoerder die worden gekozen voor de verzending. Het is daarom belangrijk om verzendkosten regelmatig te bekijken en te vergelijken met andere vervoerders om te zorgen dat je altijd de laagste kosten betaalt.

Bij het verzenden van pakketten als webshop eigenaar, is het belangrijk om een afweging te maken tussen kosten en klanttevredenheid. Gratis of goedkope verzending aanbieden kan de klantervaring positief beïnvloeden en kan dit bijdragen aan de groei van de verkoop van je webshop of winkel.

Zorg ervoor dat de verzending snel en efficiënt is en kies de juiste vervoerder voor de juiste producten. Door de juiste keuzes te maken en regelmatig te vergelijken met andere vervoerders, kun je de kosten van verzending voor je webshop laag houden.

MSG kan je adviseren bij het verzenden van je producten. We bieden tips om verzendkosten te verlagen, zoals het vergelijken van prijzen van verschillende vervoerders, het gebruiken van bulkkortingen, verzenden in bulk en het gebruiken van een gespecialiseerde vervoerder voor specifieke producten. We kunnen je ook helpen bij het automatiseren van verzendingen.

Neem contact met ons op wij helpen je met het verlagen van je verzendkosten zodat jij je kunt concentreren op het groeien van je webshop en tevreden klanten!


Heb je vragen, opmerkingen of wil je sparren over een oplossing die bij jou past naar aanleiding van bovenstaande bericht? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor goedkope postbezorging

  • Slimmer, socialer en duurzamer postbezorgen

  • Voordelige tarieven voor (lokale) post

  • Handige haal en breng service