Skip to main content

Hoe zet je direct mailing in voor jouw bedrijf?

 • Blogs
 • 13 februari 2023

Direct mailing is een effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken en hen te informeren over jouw producten of diensten. Direct mailing gebeurt vaak in de vorm van een A5 kaart of selfmailer (een gevouwen poststuk). Direct mailing heeft als doel om respons te ontvangen, in de vorm van bijvoorbeeld een afspraak, een verkoop, een aankoop of branding. Maar hoe zet je direct mailing het best in voor jouw bedrijf?

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om direct mailing in te zetten voor jouw bedrijf:

 1. Bepaal je doelgroep: Bedenk wie je wilt bereiken met je direct mailing en maak een lijst met de juiste contactgegevens.
 2. Creëer een aantrekkelijke boodschap: Zorg ervoor dat je boodschap duidelijk is en aantrekkelijk voor je doelgroep. Gebruik heldere en eenvoudige taal en vermijd overbodige informatie.
 3. Kies het juiste medium: Bepaal of je een brief, brochure of folder wilt sturen. Kies het medium dat het beste bij je doelgroep en boodschap past.
 4. Personaliseer je mailing: Gebruik de naam van de ontvanger en verwijs naar specifieke kenmerken van je product of dienst. Dit verhoogt de relevantie en het effect van je direct mailing.
 5. Maak gebruik van een aanbieding of actie: Bied je doelgroep iets aan wat ze niet kunnen weigeren, zoals een korting of gratis proefperiode.
 6. Test en evalueer: Voer een test uit op een kleine groep mensen en analyseer de resultaten. Aan de hand daarvan kun je je direct mailing verbeteren voor de volgende keer.
 7. Verzend en volg op: Verzend je direct mailing naar je doelgroep en volg op door middel van telefonische follow-up of e-mail. Dit verhoogt de kans op conversie.

Door deze stappen te volgen, kun je een effectieve direct mailing voor jouw bedrijf opzetten. Blijf altijd gericht op je doelgroep en maak gebruik van personalisatie en aantrekkelijke aanbiedingen om hen te overtuigen.

Heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je!


Heb je vragen, opmerkingen of wil je sparren over een oplossing die bij jou past naar aanleiding van bovenstaande bericht? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor goedkope postbezorging

 • Slimmer, socialer en duurzamer postbezorgen

 • Voordelige tarieven voor (lokale) post

 • Handige haal en breng service