Skip to main content

MSG zet zich in voor een groen stadscentrum

  • 23 september 2021

Gisteravond waren we met MSG aanwezig bij de bijeenkomst ‘De Heurne, de groenste straat van Enschede’ in de gloednieuwe stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch. Het doel van dit duurzame project is om alle ondernemers van deze winkelstraat de handen in een te laten slaan en samen te gaan voor een bestelbusvrije straat. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook mooier voor het straatbeeld en de winkelervaring van de klanten.

Het project: een bestelbusvrije binnenstad

Het project is geïnitieerd door de Provincie Overijssel en de Gemeente Enschede in samenwerking met MSG en hun fietskoerier tak Override. Met deze samenwerking en de input van de ondernemers willen we samen gaan voor een stadscentrum waarin vervuilende auto’s overbodig worden. Hoe? Door de ‘last mile’ geclusterd te laten uitvoeren door fietskoeriers. Deze beschikken tegenwoordig over opties (zoals een palletaanhanger en bakfiets) om grotere pakketten en grotere aantallen te vervoeren. Het voordeel? In plaats van 15 verschillende busjes in de straat, komt er op afgesproken tijden één duurzaam bedrijf afleveren en ophalen bij alle ondernemers in de straat.

Tijdens de inspirerende sessie sprak onder andere Arijan van Bavel, eigenaar van attractiepark de Waarbeek in Hengelo, over duurzaam en sociaal ondernemen. van Bavel, die zelf mensen met afstand tot de arbeidsmarkt inzet bij de bediening van de attracties: “Ik zie zeker mogelijkheden in dit plan en denk echt dat een schone binnenstad de toekomst is. Ik zou alle ondernemers dan ook willen zeggen: doe mee!”

En hoe nu verder..?

Als vervolg op deze bijeenkomst zullen er individuele gesprekken plaatsvinden met de geïnteresseerde ondernemers. Op basis hiervan zullen op korte termijn de eerste CO2-neutrale lijnen van en naar de binnenstad van Enschede opgezet worden. We hopen uiteraard nog veel meer ondernemers te inspireren en aan te melden voor dit project.

Benieuwd wat we vanuit MSG verder doen op het gebied van duurzame logistiek in de binnenstad? 29 oktober zijn we aanwezig bij de Doetank ‘De stad gaat op slot’, georganiseerd vanuit de Green Business Club Regio Twente. De locatie is The Cee Spot te Enschede. Interesse? Klik hier voor meer informatie


Heb je vragen, opmerkingen of wil je sparren over een oplossing die bij jou past naar aanleiding van bovenstaande bericht? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor goedkope postbezorging

  • Slimmer, socialer en duurzamer postbezorgen

  • Voordelige tarieven voor (lokale) post

  • Handige haal en breng service