Skip to main content

Klantcase

MSG als logistiek partner van kantoorartikelen specialist Lyreco

Dagelijks meerdere ritten met de elektrische bussen en fietsen

Even voorstellen: De Lyreco-groep, de op twee na grootste distributeur van werkplekproducten en -oplossingen ter wereld. Ze is de Europese leider in haar vakgebied. Ze heeft een hoofdkantoor in Frankrijk en doet mee met grote aanbestedingen en organisaties.

Lyreco had op het gebied van levering de vraag om ontzorgd te worden. Nu worden hun klanten door de samenwerking tussen Lyreco en MSG ontzorgd rondom de levering van kantoorartikelen. Denk hierbij aan pennen, papier en bijvoorbeeld veiligheidsartikelen en daarnaast nog veel meer. Hun aanbod ligt zelfs breder dan alleen kantoorartikelen.

Na een fijne kennismaking bleken MSG en Lyreco een goede match. Ze zijn in gesprek gegaan over hoe ze samen het leveringsproces zo optimaal mogelijk kunnen maken voor Lyreco én haar klanten. Met een magazijn in Vottem (België) en distributie in Noord en Oost Nederland. 

Overdag en in de nacht staat MSG voor je klaar

Het orders pikken wordt door medewerkers van Lyreco uitgevoerd in Vottem. Dezelfde avond hoort MSG wat waar bezorgd moet worden. Medewerkers van MSG maken vervolgens de route klaar. In de nacht rijdt er een vrachtwagen naar MSG in Enschede. Daar wordt de helft uitgeladen en de andere helft gaat door naar MSG in Hoogeveen. MSG sorteert alle zendingen uit. Vanaf beide locaties van MSG gaan er 8 a 9 bussen op pad die direct bij de klanten van Lyreco bezorgen. Dat zijn 16 à 18 bussen in totaal.

Extra servicediensten voor de optimale bezorgervaring

In het geval van Lyreco biedt MSG nog 2 extra diensten aan waarbij premium bezorging van toepassing is. Dit betekent dat de voorraad direct in het magazijn wordt geleverd óf dat de bestelling(en) van enkele doosjes direct op de 3e verdieping bij de klant wordt gebracht. Alles is afhankelijk van wat de wensen van de klanten zijn. De extra dienst (service) die bij verschillende klanten van toepassing is, is dat MSG direct de voorraadkast op kantoor aanvult (dienst Kastenroute). MSG bekijkt van alle artikelen of de voorraad laag is. In dat geval  vult ze deze aan waar nodig en neemt te veel aan artikelen weer mee. De klant hoeft dus geen handen uit de mouwen te steken om hun kantoorartikelen op de juiste plek te krijgen. De andere aangeboden extra dienst is dat grootbestellingen met grotere volume zoals pallets vol met papier, direct in het magazijn worden gereden (dienst Pallet distributie). Deze gaan niet via de eerder genoemde bussen, maar via een aparte vrachtwagen die één keer per dag door heel Nederland rijdt.

CO2 neutraal bezorgen met de elektrische bus of transportfiets

Pakketten worden waar mogelijk gereden met elektrische busjes of transportfietsen. Dit is bij veel klanten van Lyreco mogelijk. Enkele bestellingen met grote volumes worden met de vrachtwagen bezorgd. Indien de afstand van MSG naar de Lyreco klant niet té groot is, worden pakketten met de transportfiets bezorgd.

MSG is blij dat ze zo veel pakketbezorgingen kan doen zonder CO2-uitstoot en hoopt deze duurzame impact elke dag weer te kunnen maken.

“De klant hoeft geen handen uit de mouwen te steken om de kantoorartikelen op de juiste plek te krijgen.”

MSG. De sociale en duurzame logistieke ontzorger

    Fietskoeriers
    inzetten voor jouw organisatie?

    Bij MSG combineren we slim onze diensten om voor jouw organisatie een optimale logistiek proces op te zetten dat in het klein ontzorgt en in het groot impact maakt op sociaal & duurzaam gebied. Laten we samen verkennen wat bij jouw organisatie past.